Mijn huisarts heeft me doorverwezen naar Shirley. Shirley is een heel begripvol, zachtaardig en attent persoon. Je voelt je veilig door haar warme stemgebruik en rustige aanpak. Ze kan zich zonder problemen verplaatsen in je gevoelens waardoor je je begrepen voelt. Shirley laat je zelf mogelijke aanpakken of oplossingen bedenken. Ook geeft ze bruikbare tips en gerichte feedback.

Shirley leerde mij op een positieve manier om te gaan met mezelf. Ze geeft je vertrouwen, moed en steunt je in je beslissingen/ keuzes waardoor je het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat.

Voor iedere sessie blikt ze terug en vraagt ze hoe een bepaalde situatie verlopen is.

De therapie doet me nadenken over mijn persoonlijkheid. Ik begrijp mezelf beter en weet nu ook waarom ik me in een situatie soms ‘anders’ voel dan een ander.  

 

Manon, 29 jaar

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Naar aanleiding van mijn vermoeden dat mijn dochter Syrine (8j) hoogsensitief was, werd ik doorverwezen naar Shirley. De eerste keer was Syrine heel zenuwachtig om er naar toe te gaan en wilde ze ook eigenlijk niet. Na de eerste sessie kon ze er niet over zwijgen, had ze 1000 vragen en wilde ze onmiddellijk terug gaan.

Syrine: “De eerste sessie was leuk omdat ik mocht tekenen en mama mocht nog bij me blijven. Ik leerde hoogsensitiviteit kennen door wat Shirley me vertelde, dat ik me anders voelde was normaal”

Naargelang de sessies vorderden was Syrine meer op haar gemak en gaat ze nu flink alleen naar binnen. 

Syrine: “Ik leer veel over wanneer ik kan opkomen voor mezelf en wanneer niet. Bijvoorbeeld alles waarvan ik denk dat ik niet kan opkomen voor mezelf in rood opschrijven in een kolom en waar ik wel kan opkomen voor mezelf in groen in een andere kolom. Ook moet ik situaties bij de juiste kolom plakken. Daarna oefenen we met de popjes hoe ik zou moeten reageren in een bepaalde situatie. Ik probeer dit toe te passen thuis en in school maar het is niet gemakkelijk. Shirley helpt me om met hoogsensitiviteit om te gaan.”

Ik zie Syrine beetje bij beetje veranderen, ze is rustiger geworden. We hebben wel nog een weg te gaan, maar ik ben overtuigd dat we hier goed bij geholpen worden.

 

Tania, 36 jaar

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

De reden waarom ik bij Shirley ga met mijn dochter van 8 jaar is omdat het soms nogal botst tussen mijn dochter en mijzelf. Ik koos voor Shirley vooral omdat ze weet wat HSP is en niet alle psychologen hebben hier veel ervaring mee. Mijn dochter en ikzelf zijn beiden HSP’ers.

Ik heb een goede ervaring met Shirley. De therapie is nog in volle gang waardoor alle doelen nog niet zijn bereikt. Wat er wel al is geslaagd is het slaapritueel. Eindelijk kan mijn dochter inslapen zonder dat ik bij haar in bed moet liggen!  De driftbuien en het niet kunnen accepteren dat mama ook eens ‘neen’ zegt is nog niet 100%. Maar ik heb veel meer kracht om mij aan de ‘neen’ te houden en mijn dochter is zich er door de gesprekken wel van bewust dat een ‘neen’ ook een normaal antwoord is van mama.

 

Mijn dochter gaat graag naar Shirley en kijkt telkens uit naar de volgende afspraak.

 

Berta, 44 jaar

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik was als jonge mama van een dochter van 6 jaar al een tijdje aan het verdiepen in het hoogsensitief zijn. Ik zag in de kenmerken heel wat van mezelf alsook van mijn dochter terug.

 

Door  toenemende concentratieproblemen bij mijn dochter op school ging ik op zoek naar een psycholoog die gespecialiseerd is in hoogsensitiviteit en kwam ik zo in mijn buurt terecht bij Shirley Seys.

 

Na een 1ste kennismakingsgesprek waar ik ook zag dat mijn dochter haar direct op haar gemak voelde, werd er tijd genomen voor een sessie waar mijn dochter de psychologe beter leerde kennen, door middel van samen te spelen en te praten, hierdoor voelde ze haar helemaal thuis.

 

Er werd besloten om enkele testen te doen om zo te zien wat de oorzaak kon zijn van de concentratieproblemen om zo ook een juiste aanpak te kunnen gebruiken. Deze testen verliepen vlot.

 

Er was altijd een mogelijkheid om dingen te bespreken via mail als er problemen of zorgen waren. Mijn dochter heeft het altijd zeer fijn ervaren om bij Shirley te komen.

 

Na de testing was er nog een gesprek met mij om de resultaten te overlopen. Het was een zeer duidelijke uitleg alsook wat we nu in de toekomst konden doen.

 

Tot slot gingen mijn dochter en ik nog samen om concrete  en makkelijk te gebruiken tips te krijgen. Dankzij deze tips zijn we al een heel stuk verder. Door te weten waar we voor staan (hoogsensitief en een vermoeden van ADHD) en hoe we ermee samen kunnen omgaan is er al meer rust, zowel bij mij als bij mijn dochter.

 

 

Elke, 27 jaar